0:00 / 0:00
Балық өнімдерінен жұғатын бұл инфекция биыл былтырғыдан 21 фактіге көбейді. Эпидемиолог мамандар ішек-құрт ауруын жұқтырудың басты себебі балықтарды қолданар кезде оны дұрыс пісірмей, өңдемей, шикілей жеу дегенді айтады. Тағы бір айта кетерлігі, Описторхоз ауруымен көбіне-көп бүкіл отбасы мүшелері ауырады екен. Себебі, тағамдағы ішек-құрт инфекциясы организмге тез тарайды. Аурудың жасырын кезеңі 2 – 4 аптаға созылады. Содан кейін жедел түріне өтіп, науқастың температурасы көтеріліп, басы, бұлшық еттері ауырып, терісінде қышыма бөртпе пайда болады екен. "Ал ауру асқынып, созылмалы түріне өткенде, науқастың оң жақ қабырғасының астында ауырсыну пайда болып, бауыр және өт қалтасы үлкейеді" - дейді сала мамандары